Als je op zoek bent naar een eetstoornis diëtist kan RED Coaching je verder helpen. Wanneer een diëtist een eetstoornis behandelt, gaat dit vaak in samenwerking met een psycholoog of psychotherapeut die ook een behandeling uitvoert. De rol van de eetstoornis diëtist hierin is met name het begeleiden van het veranderen van het eetgedrag en het aanpassen van de voeding.

Wat zijn eetstoornissen?

Wanneer iemand continu bezig is met eten en zijn of haar lichaamsgewicht, noemen we dit een eetstoornis. Niet normaal meer kunnen functioneren is één van de gevolgen hiervan. Eetstoornissen zijn in 3 soorten te onderscheiden:

Anorexia Nervosa

In de volksmond anorexia, welke vooral bekend staat om de extreme vermagering die mensen doorgaan binnen deze eetstoornis. Er zijn verschillende gebeurtenissen die anorexia naast de vermagering nog kenmerken: de huid kan een stuk droger worden, dor haar is ook één van de dingen waardoor anorexia zich uit, het geheel ontbreken van haargroei, activiteitsdrang en eetaanvallen.

Boulimia

Boulimia is een eetstoornis die gekenmerkt wordt door periodieke c.q. terugkerende eetaanvallen die gepaard gaan met het opzettelijk verhinderen van de voedselopname en daarmee gewichtstoename blokkeren. Vaak komt deze verhindering terug in de vorm van braken. Ook bij boulimia kan een eetstoornis diëtist verder helpen.

Binge Eating Disorder

Een Binge Eating Disorder is het met grote regelmaat ongewone hoeveelheden voedsel eten. Op deze momenten is er geen controle over de eetbuien en is het stoppen met eten geen optie. Daarnaast is het gevoel van schuld na een eetbui ook één van de kenmerken van een Binge Eating Disorder.

Waar kan een eetstoornis diëtist bij helpen?

Door inzicht te geven in jouw eetgedrag en op basis hiervan praktische tips en een persoonlijk contactpersoon kunnen wij je verder helpen. Ook hebben wij korte lijnen met verschillende andere specialisten waardoor het RED programma voor iedereen passend te maken is.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een persoonlijk intakegesprek.