Online hulp eetstoornis

Met online hulp eetstoornis begeleiden is tegenwoordig zeer goed mogelijk. Eetstoornissen zijn wanneer je om psychologische redenen ongeordend eetgedrag vertoont. Er zijn verschillende soorten eetstoornissen. Sommige kunnen leiden tot onder- of overgewicht, maar sommige zijn aan de buitenkant onzichtbaar of nauwelijks zichtbaar. De oorzaken van eetstoornissen kunnen ook sterk uiteenlopen. Dit maakt het moeilijk om het probleem onder controle te krijgen, maar het is belangrijk om het op tijd af te ronden. Eetstoornissen kunnen zich ontwikkelen tot een ernstige psychische aandoening met ernstige lichamelijke gevolgen.

Met online hulp eetstoornis oplossen? Het online programma van RED Coaching helpt je verder.

Soorten eetstoornissen

Elke eetstoornis gaat gepaard met een vertekend lichaamsbeeld en angst voor gewichtstoename. Dit kan verschillende psychische oorzaken hebben en zich uiten in verschillende kwalen. Hier bespreken we de meest voorkomende eetstoornissen.

Anorexia nervosa

Als je anorexia nervosa hebt, ben je geobsedeerd door afvallen. Je hebt een ongezond laag streefgewicht en je voelt je altijd te dik, ook als je ondergewicht hebt. Naast te weinig eten, manifesteert de angst voor gewichtstoename zich in overmatige lichaamsbeweging, opzettelijk braken of het gebruik van laxeermiddelen. Door het gebrek aan voedingsstoffen kun je lichamelijk ongemak ervaren zoals koude handen en voeten, misselijkheid en uitdroging of haaruitval. Deze klachten kunnen ernstig zijn. Anorexia nervosa komt meestal voort uit de behoefte aan controle. Het kan ook een vorm van troost zijn, of een manier om met emoties om te gaan.

Boulimia nervosa

Boulimia nervosa kan leiden tot overeten. Tijdens eetbuien is het (meestal) onmogelijk om te stoppen met eten totdat alles op is. Deze drang kan voortkomen uit eenzaamheid of verveling, of het kan zijn om woede, verdriet of teleurstelling te onderdrukken. Trauma’s uit het verleden of vervelende gebeurtenissen kunnen hierbij een rol spelen. Omdat je ook bang bent om aan te komen, compenseer je te veel eten door te sporten, te braken of laxeermiddelen te gebruiken. Perioden van eetbuien werden ook afgewisseld met periodes van nauwelijks eten. Als gevolg hiervan behouden veel mensen met boulimia nervosa een normaal gewicht. Eetstoornissen kunnen inwendige schade veroorzaken, zoals maagproblemen of schade aan de slokdarm.

Boulimia (bed)

Deze eetstoornis is vergelijkbaar met boulimia nervosa omdat er ook sprake is van eetbuien. Het verschil met een eetbuistoornis is dat als je een bed hebt, je de eetbuien niet compenseert. Daarom hebben mensen met BED bijna altijd overgewicht of obesitas. Te veel eten is vaak een manier om met spanning en stress om te gaan. Als je BED hebt, krijg je uiteindelijk te maken met de lichamelijke ongemakken en ziekten die bij obesitas horen, zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten of diabetes.

Neurologische orthodontie

Als je anorexia nervosa hebt, ben je geobsedeerd door verantwoord en gezond eten. Inmiddels ben je bang om ongezond voedsel te eten. Gewoonlijk wordt slechts een beperkte hoeveelheid voedsel als ‘gezond’ beschouwd en mensen met anorexia nervosa worden ondergewicht en hebben lichamelijke problemen door ondervoeding.

Onze programma's

Basis

12 weken

499,-
Om de week een online gesprek met ervaringsdeskundige en diëtist
3 uur via het basispakket door diëtist
Mogelijkheid met verlenging strippenkaart
Tussentijds contact via mail of whatsapp tijdens werkdagen

Uitgebreid

6 maanden

1999,-

betaling in termijnen in overleg

Om de week een online gesprek met ervaringsdeskundige en diëtist
Tussentijds contact via mail of whatsapp tijdens werkdagen
Oefeningen
1 afspraak op locatie met ervaringsdeskundige & diëtist van 3 uur (*locatie: max. 1 uur van Utrecht vandaan)
Gratis lid van community

VIP

12 maanden

3499,-

betaling in termijnen in overleg

Om de week een online gesprek met ervaringsdeskundige en diëtist
Tussentijds contact via mail of whatsapp tijdens werkdagen
2 afspraken op locatie met ervaringsdeskundige & diëtist van 3 uur (*locatie: max. 1 uur van Utrecht vandaan)
Gratis lid van community
Gratis deelname aan livedag, webinars en nog meer

Online hulp eetstoornis

RED Coaching biedt verschillende pakketten voor online hulp bij eetstoornissen. Mocht je het vervelend of lastig vinden om hulp in te schakelen is online hulp een laagdrempelige manier om te starten met therapie. Ook als je in het buitenland woont maar toch graag met Nederlands online hulp eetstoornis begeleiding wilt, is een pakket van RED Coaching in een uitkomst. 

Alvast zien wie jou kan begeleiden en met online hulp eetstoornis kan verhelpen? Neem dan een kijkje op onze over ons pagina. Heb je toch nog vragen of wil je contact met ons opnemen? Vul dan het contactformulier in. 

Op zoek naar online hulp bij een eetstoornis?

Ga eenmalig vrijblijvend in gesprek met onze diëtist.